Monoloagele unui critic culinar

Iulie 20, 2007


cuvinte

„În multe feluri, munca unui critic e usoarã. Riscãm foarte putin, totusi ne bucurãm de o pozitie deasupra celor care ne oferã munca lor si pe ei însisi judecãtii noastre. Crestem pe baza criticilor negative. E amuzant sã te ridici din lãcomie. Dar cruntul adevãr pe care noi, criticii, trebuie sã-l înfruntãm, e acela în marea orânduire a lucrurilor. Un gunoi obisnuit e probabil mai plin de întelesuri decât criticismul nostru, desemnându-l astfel. Dar vine un moment când un critic riscã într-adevãr ceva. Si acela este la descoperirea si apãrarea noului. Lumea deseori nu priveste cu ochi buni noile talente, noile creatii. Noul are nevoie de prieteni. Asearã am trãit ceva nou.O masã extraordinarã dintr-un sos unic si neasteptat. Sã spun cã atât masa cât si creatorul ei mi-au pus la îndoialã prejudecãtile despre gãtitul de calitate? E un adevãr spus numai pe jumãtate. M-au atins pânã în adâncul sufletului!

În trecut, nu am fãcut un secret din faptul cã nu mi-a plãcut faimosul motto al bucãtarului Gusteau, „oricine poate sã gãteascã”. Dar mi-am dat seama cã doar acum inteleg cu adevãrat ce a vrut sã spunã. Nu toatã lumea poate deveni un mare artist. Dar un mare artist poate proveni de oriunde. E greu sã ne imaginãm origini mai umile ca acele ale geniului care acum gãteste la Gusteau, care e, în opinia acestui critic, nimic mai putin decât cel mai bun bucãtar din Franta.Mã voi întoarce la Gusteau în curând, cu poftã de mai mult. A fost o noapte grozavã cea mai fericitã din viata mea. Dar singurul lucru previzibil
în viatã e imprevizibilitatea sa. ”

Si cand te gandesti ca acest monolog face parte dintr-un film de animatie. Se cheama „Ratatouille” si vi-l recomand, daca vreti sa va destindeti.

4 Răspunsuri to “Monoloagele unui critic culinar”


  1. […] Link to Article ratatouille Monoloagele unui critic culinar » Friday, July 20, 2007 […]

  2. Liana C Says:

    Il stim foarte bine. Si eu. Si Ralu, fetita mea. Ce bine ca mi-ai amintit.Sa-l mai revedem.

  3. anastasia Says:

    Buna reteta, dar te rog frumos daca se poate o reteta pentru tort cu biscuiti si fructe confiate ?

  4. monoloage Says:

    buna anastasia…nu prea ma pricep al facut dulciuri….decat la mancat…
    dar sper ca reteta asta sa-ti fie de folos, doar mai adaugi fructele confiate:
    Ingrediente:
    500gr biscuiti de cacao, 100gr margarina sau unt, 500 ml lapte, 1 plic crema la alegere, ciocolata crema

    Mod de preparare:
    Biscuitii ii pisati, dupa care ii frecati cu margarina. Apoi din compozitie se face un blat. Crema se face dupa instructiuni, amestecandu-se cu cele 500 ml lapte. Se adauga apoi peste blatul de biscuiti. Apoi se orneaza cu un pic de praf de biscuiti daca ati oprit si cu ciocolata crema.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: