Undeva..

noiembrie 18, 2009


Undeva, pe o colina, un violonist solitar isi trimite, in departare, sunetele sufletului. Glasul viorii suna a gafaiala furioasa, neinteligibila, un galgait prelung si jalnic, a sufocare. Sunt sentimente  puse pe un  portativ facut a-ti inchide sufletul in tine si a nu-l mai lasa sa iasa niciodata. Coardele viorii ma cuceresc si-mi las simturile sa se piarda pe valurile muzicii. Abund auditiv, pana dincolo de satietate, de insemnarile calatoriei violonistului.

Cu fiecare nota ce se revarsa, aflu cand a iubit, pe cine, de cate ori si de ce nu mai iubeste. Ma simt un voyerist al vietii lui puse pe note.
Arcusul incepe sa iubeasca corzile, intr-un ritm alert, ca si cum doua trupuri s-ar contopi si s-ar transforma intr-un androgin perfect si totusi plin de defecte. Muzica face legatura intre melancolie si imaginatie,cantandu-mi filosofic despre faptul ca melancolia este un privilegiu si nu un necaz, o virtute si nu un defect, o binecuvîntare si nu un blestem.
Violonistul omogenizeaza, sub bagheta de alchimist al notelor, sentimente ce-mi pun culoare in mine,  ridicandu-ma, prin asociationism tematic, la nivel de stare poetica, intercalandu-ma printre crampeiele muzicale ale vietii sale. Ma regasesc ca element reprezentativ complementer al anumitor note, ce strapung noaptea. Traiesc un exercitiu ludic si artisitic, unde amintirile si sentimentele traite detin prioritate. Si canta…transformand cotidianul meu si-al lui intr-un experiment artistic. Ma misc printre evenimentele vietii mele odata cu
notele vioarei, lucrurile mici gasindu-si un sens mare, trairile simple relevand o muzica secreta, subtila si angelica în sonoritate.
„Canta mai tare!”, ii strig in gand. Si canta…iar eu, ajung sa ma pierd…undeva.

8 răspunsuri to “Undeva..”

 1. Anielle Says:

  Frumos. Ai vazut ,,Scripcarul pe acoperis”?

 2. Dragos Says:

  nu cred ca l-am vazut, anielle….ori cel putin nu imi amintesc…

 3. Dragos Says:

  zenna, iti multumesc!

 4. vanda Says:

  Cat de mica este lumea captiva in gandurile gemene. toti cantam la vioara in viata asta unii ca virtuozi altii ca amatori… aceeasi vioara poate incanta sau oripila… pana la urma frumosul este in cel care asculta!

 5. silver rain Says:

  cu ochii inchisi iau urma luminii calauzita de cantecul inca neauzit …”canta mai tare!, ii strig in gand”, dar gandul isi transformase miezul si ecoul intors suna bland ca o liniste…vioara, dezbracata de tremurul linistii ce zamisleste imbratisari, inca murmura cantecul nascut de mugurii infloriti ad-hoc…nu-i mai ajunge o singura respiratie pentru a reface intregul portativ…arcusul, purtat de o mana care candva chema, s-a pierdut…undeva.
  dar unde?

 6. Dragos Says:

  @vanda & silver de mult nu v-am mai vazut pe-aci…bine v-am regasit…pe unde umblati?

 7. vanda Says:

  Este nevoie de arcus pentru ca vioara sa cheme muzica sa danseze pe firele ei de lumina… Aici suntem amandoua, multumindu-ti pentru ca esti si ne-ai pus pe amandoua pe aceeasi cale!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: